Hihome-produkter og 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-netværk

Mange moderne Wi-Fi-routere kan operere på de to frekvensbånd, der er tilgængelige til Wi-Fi, nemlig 2,4 GHz og 5 GHz. Forskellen i begge frekvensbånd kan let opsummeres; 2,4 GHz for rækkevidde, 5 GHz for hastighed. De fleste Smart Home-produkter til Wi-Fi bruger kun 2,4 GHz-båndet, herunder Hihome-produkter. Smart Home-produkter bruger lidt båndbredde, og sortimentet er vigtigt, og derfor valget til 2,4 GHz.

Du behøver ikke at være Wi-Fi-ekspert for at konfigurere dit Smart Home og forhindre eller løse problemer.

For at undgå problemer med parring og brug skal der være et 2,4 GHz Wi-Fi-netværk til Smart Home-produkter. Produkterne fungerer ikke ved 5 GHz. Så det er vigtigt at bestemme, hvilke frekvensbånd dit Wi-Fi-netværk bruger.

Start med at kontrollere routeren. Kig på routeren selv eller på emballagen. Hvis der er Dualband på det, så ved du, at dit netværk kan bruge både 2,4 GHz og 5GHz. Hvis du ved første øjekast ikke kan finde ud af det, skal du kigge efter routerens modelnummer på producentens websted.

Nogle gange er Dualband W-Fi aktiv, og du ser to netværk, et ved 2,4 GHz og et ved 5 GHz. Hvis disse to netværk har samme navn (SSID), kan du forvente problemer med Smart Home-produkter.

Se i routerens manual, hvordan du ændrer netværksnavnene (SSID'er). Forslag: HomeWiFi24G og HomeWiFi5G. På denne måde opretter du en adskillelse i de to frekvenser. Hvis du nu vælger 2,4 GHz-netværket til dit Smart Home, vil du ikke opleve nogen netværksproblemer. Bemærk venligst! Hvis du vil parre, skal smartphonen også være registreret på dette 2,4 GHz-netværk. Det betyder ikke noget for den endelige operation. Når alt kommer til alt kan du også stå uden for døren og styre Smart Home fra et andet Wi-Fi- eller 4G-netværk.

Hvis du virkelig ønsker at gå til Pro, og holde din Dualband funktion til normal Wi-Fi og stadig ikke ønsker at have nogen problemer med Smart Home produkter, oprette en ekstra Gæst netværk eller VLAN. Dette er muligt på de fleste moderne routere. Se producentens manual eller websted for at få vejledning. Du kan f.eks.

WiFi-netværk 1: SSID: HomeWiFi på dobbeltbånd 2,4 / 5 GHz

WiFi-netværk 2: Gæst eller VLAN: SSID SmartHome på 2,4 GHz

En yderligere fordel ved denne sidste tilgang er, at du har to separate netværk, hvilket også gavner netværkets sikkerhed.